Tesla Temalı Evden Kaçış Deneyimi

Uzun zamandır Türkiye’yi kasıp kavuran bir evden kaçış oyunları rüzgarı esiyor. Sosyal medyada, internet reklamlarında, fırsat sitelerinin bulk maillerinde sürekli bir evden kaçış oyunu yüzümüze yüzümüze vururken biz de bi gün gidelim diye uzun süredir söylenip duruyorduk. Sonunda birkaç hafta önce bu deneyimi yaşamış biri olarak değip değmediğini sizinle paylaşmak istedim.
Tabi ki size ipuçları verip bu deneyimi anlamsız hale getirmeyeceğim.
Açıkçası orada burada çok fazla okuyup nelerle karşılaşıcağımı görmek yerine tüm heyecanı o gün orada tatmak istedim. Sadece videolarda insanların sağda solda sürekli heyecanla birşeyler aradığını izledim. Daha önceden de birkaç mobil oyunda oynadığımdan dolayı ufak tefek kafamda bulutlar yoktu değil :)
6 kişi oyunun oynanacağı mekana gittiğimizde 5 dk bekleyip daha sonra kapıyı çalarak gireceğimiz söylendi ve 5 dk sonra gidip kapıyı çaldığımızda kapı otomatik olarak açılarak oyun başladı…
Başlıktan da anlayabileceğiniz şekilde oyun Tesla’nın son 10 yılını geçirdiği ve yaşamını yitirdiği evde ölümünün sırrını ararken bir yandan da çıkışı aramakla geçiyor. Oyunda birden fazla oda olması odaları geçtikçe bu son herhalde tadında bir stres yaratıyor. (Toplamda kaç oda olduğunu da tabi ki söylemeyeceğim.)
İlk başlarda ne kadar zor olabilir ki bi evden kaçmak diye düşünebileceğiniz oyunun bazı yerlerinde gerçekten de o kadar zor olduğunu, hatta artık çıkamayacağız herhalde diye düşünme noktasına kadar getiriyor. Ama bazı yerlerinde de çözmeye başladıkça gerçekten de neden olmasın diyorsunuz :)
Çok fazla takılıp zaman kaybettiğiniz anlarda hoparlörden bir ses size birkaç kelimeyle ipucu veriyor ama bazen onu bile görmek gerçekten kolay değil.
Çıkmak için tam 1 saat hakkınız olan oyunda çıkamayınca ne oluyor bilmiyorum, çünkü 45 saniye kala biz oyunu tamamlayarak evden kaçmayı başardık :) Oyun bittiğinde mutluluk adına tüm hormonların kanımızda gezdiğine emindik, ve oyundan sonra da saatlerce muhabbetini yaptık. Ve bir sonraki oyunun korku temalı olması yönünde karar alarak günü tamamladık.
6 kişilik ekibin bi parçasıyız :)
Son olarak verebileceğim tek ipucu; aradığınız şey üzerinde çok takıldığınız anda herkes bi geriye çekilip sakince düşünsün ve bi ipucunun üstünde uzun zamandır kafa yoran kişiler rolü başkasına devretsin.
Şimdiden kaçabileceğiniz eğlenceli oyunlar dilerim ;)


 

SANSÜRE HAYIR..

SANSÜRE HAYIR..

ŞİDDETE HAYIR..

ŞİDDETE HAYIR..

KİM BU YAZAN ?

yerliyersizseyler@gmail.com adresinden bana ulaşabilirsiniz...