Bir Networking Hikayesi - Taksici Şeker Baba

Son dönemde hayatımıza giren popüler terimlerden biri networking. Eskiden doğru tanımlanmayan, hemen torpil veya yalaka diye insanların üstüne yapışan sıfatların yerine dürüst bir şekilde oluşturulan ilişki ağını tanımlayan bu terim bilen bilmeyen çoğu insanın hayatında yer alıyor. Anlatacağım bu olayda, networking terimini bilmese de kendi usülü ile iletişim ağını oluşturan taksici Şeker Baba'nın hikayesini okuyacaksınız.

Şeker Baba. Evet, kendini "Bana durakta herkes "Şeker Baba" diye hitap eder" diyerek tanıttı bize. Aslında adının Nurettin olduğunu; fakat taksiye binen çocukları eliyle kafasına vururken aynı zamanda da kornaya basarak kafasından ses çıkarıyormuş gibi yapıp güldürdüğü için bu ismi ona taktıklarını söyledi. Sohbetimizin devamında yağışlı bir gün olduğu için gideceğimiz yerden dönüşte taksi bulmakta zorlanırsak kendisini arayabileceğimizi, nerede olursa olsun çok bekletmeyecekse gelip bizi alabileceğini de sözlerine ekledi. Sonradan öğrendik ki, kendisini arayanlar çokmuş. Çıktıkları yolculuklarda telefon numaralarını alıp kaydettiği kişiler aradığında elinden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyormuş. Hatta çalışmadığı günlerde bile, eğer çok kısa mesafe değilse özel aracıyla da müşterilerine yardımcı olabiliyormuş. Yaşına ve yaptığı rutin işe rağmen enerjisine ve işine hakimiyetine hayran kaldığımız Şeker Baba, bize çok önemli bir şey hatırlattı: Networking'in Önemini. Yaptığı işle yetinmeyip, taksicilik gibi yıllardır hayatımızda olan eski bir mesleğe yenilik katan bu amca ile tabi ki bu konuşmalar dışında çevre, trafik, siyaset gibi birçok konuda da hoş bir sohbet ettik. En sonunda numarasını verirken çaldırmamı istedi ve numaramı yaşadığım semti de yazarak kaydetti.

Bu kısa yolculukta Şeker Baba'dan Networking'in Önemi'ne dair edindiğimiz çıkarımlara bakarsak;

1-) Kendisini tanıtarak hoş sohbetiyle güven duygusunu veriyor.
2-) Yaşayabileceğimiz sıkıntıyı öngörerek yardımcı olmaya çalışıyor ve ilerisi için bizi iş ağına davet ediyor.
3-) Kendi rehberine beni ekleyerek gerçekten bu işe ne kadar önem verdiğini gösteriyor.

Özellikle benim gibi ara sıra eşini erken vakitte havaalanına uğurlayan biri için Şeker Baba'dan aldığım güven duygusu ile networkünde yer etmek oldukça hoş bir tecrübeydi. Ben de sizinle Şeker Baba'nın telefonunu paylaşmak istiyorum.  Hem O'nun network gelişimine katkı sağlamak,  hem de sizin ve onun arasında bir bağ oluşturmak keyifli olur diye düşündüm :) 

Şeker Baba : 0535 076 69 82 (Beylikdüzü ve civarı)


 

SANSÜRE HAYIR..

SANSÜRE HAYIR..

ŞİDDETE HAYIR..

ŞİDDETE HAYIR..

KİM BU YAZAN ?

yerliyersizseyler@gmail.com adresinden bana ulaşabilirsiniz...